BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Lalaşahinpaşa Ortaokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Otizm Farkındalık Günü, otizme kırmızı ışık yak taç etkinliği

Mrt

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri orman haftası etkinlikleri kapsamında  Mustafakemalpaşa orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda etkinlikler yapıldı. Okulumuz 6/A sınıfı öğrencilerinden Hayrunnisa KABAN Çanakkale konulu şiir yarışmasında ilçe 2.si olmuştur. Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü okulumuzda etkinlikler yapıldı.

Mrt

Okul öncesi dönem çocuklarına obezite ile savaşmayı obezite gününü anlatmak için spor ve dengeli beslenmekten yola çıktık önce dengeli beslenme ve sporun önemini anlattık daha sonra spor videosu eşliğinde sporumuzu yaptık, bundan sonra da dengeli beslenme için gerekli olan besinleri çocuklara anlatarak bir sanat etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

4 Mart Obezite ile Mücadele Günü kapsamında okulumuz öğrencileri sportif faaliyetlerde bulunarak farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır.

Şbt

İlçe milli eğitim müdürümüz Veysel Çalık ve şube Müdürlerimiz Ertan Sözer ile Mehmet Sabri Tekin okulumuz ana sınıfını ziyaret ettiler.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında çocukların kültürel etkinlikleri kültürel aktiviteleri öğrenmesi için bir kültür günü düzenledik. Bu kültür günü kapsamında geleneksel düğün ve cemiyet yemeğimiz olan, ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı şekillerde yapılan keşkek yemeğini, köy sütü ile mayalanan yoğurdu, bu yoğurttan geleneksel usülde çalkalanarak yapılan yayık ayranı ve ilçemizin coğrafi işaretli olan tatlısı Kemalpaşa peynir tatlısını, geleneksel yöntemlere göre yapıp çocukların öğrenmesini sağladık. Farklı il ve ilcelerimizden gelen velilerimizden çocuklara kendi yörelerine ait halk oyunlarını göstererek öğretmesini istedik. İlçe milli eğitim müdürümüz ve şube müdürlerimizin katılımıyla gerçekleşen etkinliğimizi, keşkek, tatlı ikramı ve halk oyunlarıyla sonlandırdık.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesinin şubat ay konusunda kültürel ögeler ele alınıyor. Bulunduğumuz yörelerde insanlar hayır için, geçmişleri için lokma döktürerek bir gelenek oluşturmuşlar. Bölge kültürünün bir örneği olan bu geleneği çocuklarımız yerinde öğrendiler. Ne için dökülür, neyden yapılır, nasıl yapılır hepsinin cevaplarını bularak bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Şbt

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında depremzede öğrencilere yönelik Okulumuz ana sınıfı öğrenci ve velileri ile okulun son haftasında hazırlanan çorap kuklaları  Osmaniye Zübeyde Hanım Anaokulu kardeş sınıfımıza gönderdik.

Şbt

Bakanlığımızın önerdiği dönem sonu faaliyet haftasi kapsamında anasınıfımız dolu dolu bir süreç geçirdi. Pazartesi Kermes ve sessiz sinema etkinliği, salı günü sineme saati ve deprem bölgesindeki kardeş sınıfımız için Annelerimiz ile Çorap Kukla Atölyesi, Çarşamba günü yeteneğimi sergiliyorum saatinde bireysel deney etkinlikleri, Perşembe günü dönem sonu gösterisini gerçekleştirdik. Cuma günü karne günü ile kısa bir mola vermiş olduk. Çocuklar ve velilerin aktif katılımı ile verimli bir hafta geçirdik.

SİBERAY EĞİTİMLERİ

Öğrenci ve velilerimize siber güvenlikle ilgili farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri yapıldı.

100. Cumhuriyet Bayramı Bayrak Sergimiz